Árajánlatot szeretne kérni? Keressen elérhetőségeimen! +36/30-830-8593 marietta.b.eller@gmail.com

 

2003 – 2008

Kölcsey Ferenc Gimnázium, Francia – magyar kéttannyelvű osztály, Budapest

A francia nyelvvel gimnáziumi tanulmányaim legelején ismerkedtem meg, hiszen az adott típusú osztályban az összes tantárgyat francia nyelven tanultam. Nagyon hamar egyfajta „szerelemmé” vált számomra nemcsak a nyelv, hanem az egész francia kultúra is. A francia nyelv mellett, természetesen angol nyelvtudásomat is tovább mélyítettem és az érettségivel egyidejűleg már mindkét nyelvből (francia – angol) rendelkeztem felsőfokú nyelvvizsgával.

2008 – 2012

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Romanisztika – francia alapszak (BA), Budapest

Végzettség: Romanisztika – francia alapszakos bölcsész

Egyetemi tanulmányaim során a folyamatos nyelvfejlesztés és nyelvtan tanulása mellett az irodalmat, történelmet, nyelvészetet és a filozófiát is franciául tanultam. Ezzel egyidejűleg az angol nyelvet is napi szinten használtam.

2012 – 2014

Eötvös Loránd Tudományegyetem, Fordító és tolmács mesterszak (MA), Budapest

Végzettség: Okleveles fordító és tolmács

A fordító és tolmács mesterszakon az általános szövegek és újságcikkek fordítása – tolmácsolása mellett, főként informatikai, gazdasági és jogi szakszövegek fordításával és tolmácsolásával foglalkoztam francia és angol nyelvekből egyaránt, de szinte bármilyen egyéb típusú szöveggel kapcsolatban széleskörű ismeretekre tettem szert.

 

Ahogyan tanulmányaimból és eddigi életutamból is jól látszik, a nyelvek mindig is meghatározó szerepet töltöttek be az életemben, pontosan ezért el sem tudnám képzelni, hogy munkám során ne ezekkel foglalkozzak.

2014 novembere óta számlaképes egyéni vállalkozóként állok megbízóim rendelkezésére.